fredag 16. februar 2007

Dåpen + litt til

Hei dere :)

Her kommer en liten oppdatering fra oss.
Dagene har gått i ett med dåp i hovedfokus og besøk fra nord så det har vært liten tid til andre ting. Og dessuten flytter vi ganske snart inn i huset så det er nok å gjøre.

Her kommer først en liten rapport om hvordan dåpsdagen var, søndag 4. februar :)
Dagen begynte velding fint. Jeg var oppe klokka 0630 og vekket Kasper og Gabrielle for å gi mat slik at vi fikk timet siste måltid før dåpen så tett opptil som mulig.

Vi ankom kirken 3 kvarter før og det var deilig å ha god tid. Vi pratet litt med presten før vi koste og dullet med barna og skiftet på skjønningene våre. Kasper har jo vokst ganske mye de siste ukene og det var med munterhet vi ikledde han dåpsluen som var noget for liten :) Men alt kler den smukke, eller hva *nikker iherdig* :)

Selve dåpskjolene satt som skreddersydd og de var så nydelige der de lå, smilte og sjarmerte mamman og pappan sin som bare unger kan. Gabrielle var bemerkelsesverdig lik Fride (storesøster) som hadde samme dåpskjole da hun ble døpt mens Kaspergutten var (og er) ganske så lik pappan sin.

Selve dåpsseremonien ble veldig fin. Presten var forøvrig veldig flink og likanes! Vi var sist ut og ungene hadde oppført seg eksemplarisk selvom gudstjenesten ikke hadde vart så veldig lenge.
Kasper begynte å gråte på akkurat samme tidspunkt som sin storesøster - nemlig rett før han skulle opp å få vann i hodet. Da det var overstått var han blid som en sol . Akkurat som søstern. Ganske festlig.
Gabrielle ga ikke en lyd fra seg og stirret med stor forundelse på presten da han tegnet korset på henne og da hun fikk vann i hodet :) Hva er det du driver med, liksom!?
Begge sovnet under selve gudstjenesten (dåpen var i begynnelsen) og sov helt til kirkeklokkene kimet. Og det var selvfølgelig foreldrene veldig fornøyd med!

Det var to stykk veldig sultne dåpsbarn som entret heimen og da var det bare å kaste seg rundt for å gi mat til de to små. Etterpå bar det rett i seng og tror dere ikke at de sov gjennom absolutt hele dåpsfesten..!! Da de siste gjestene skulle gå ut av døra våknet de deilige ungene våre - 4 timer etter at de ble lagt i sengen sin. Snakk om gode sovehjerter :)

Alt i alt var det en veldig fin dag hjemme hos oss og vi koste oss alle sammen. Maten var vellykket, kakene likeså og stemningen var på topp til tross for at hovedpersonene uteble.

Ellers så er barna våre blitt store og fine! Kasper var 8600 og 68 på forrige kontroll (10 dager siden) og Gabrielle var 6900 og 64.
Begge ruller fra mage til rygg, begge ruller neeesten over fra rygg til mage, tar seg i tærne og sutter iherdig på fingrene og skal putte alt de kommer over i munnen :) Det er en herlig tid med masse latter fra begge to - og det er som musikk i våre ører, selvfølgelig.

De har begge sin favoritt leke og det er en liten tøybok som knaser når du tar i den og har en liten trekulesnor med klype i! Den kan de ligge å leke med leeenge og ikke overraskende så er det den andres bok som er den mest interessante - selvom de har helt lik, men forskjellig farge. Så de er ganske så søte der de prøver å ta etter hverandres bøker :)

Gabrielle er veldig opptatt av Fride og følger med på absolutt alt hun gjør og ler når Fride smiler til henne, Det synes selvfølgelig Fride er veldig stas og hun blir så stolt for at hun klarer å få lillesøster til å le. Det er så utrolig søtt. Kasper prater og prater og prater og skal helst ha øyekontakt med noen hele tiden mems han snakker - man blir nesten litt brydd til tider. Og han er veldig, veldig kilen så når vi tar av og på body eller genser så begynner han å le. Ganske morsomt.
Og noe de synes er veldig morsomt er når vi holder en av de over den andre - da prater de med hverandre og så ler de litt til hverandre og så prater de litt igjen.

Det er herlig å se at de begynner å sette pris på hverandres selskap. Jeg merker det ganske godt ved at de kan ligge lenger og lenger på gulvet uten at vi trenger å være der hele tiden. De har jo hverandre og det har de absolutt skjønt. De har også så smått begynt å kommunisere med hverandre og de er jo rett og slett til å spise opp :)

Det er jammen moro og herlig med to små på en gang og jeg synes det er ganske så utrolig at de faktisk blir et halvt år om knappe 2 uker - hvor ble tiden av!?

Klem fra Kasper, Gabrielle og Cecilie :)

Noen bilder fra dåpen:




7 kommentarer:

Cecilie sa...

Å, hjelpes - det ble langt, gitt *flau*

Unknown sa...

Høres ut som en fin dåp! Og så skjønne ungene dine er!

Eva sa...

Flott rapport!!!
Høres ut som om dåpen gikk kjempefint ja..
Og så fin kirka så ut. Hvilken kirke er det?

Ungene er virkelig til å spise opp om dagen. Det har du helt rett i. Jeg kan bli helt "lost" til tider..
Sitter der bare å får sånn morskjærlighetsfølelse at det nesten er vondt..:-)

Det er ganske stor vektforskjell mellom ungene dine.. Er vel kanskje vanlig når det er gutt og jente det..?

Det er ganske utrolig at det har gått ett halvt år siden ungene kom til verden!
Du tjuvstarta jo litt da....
Mine blir 5mnd den 25. Tjuvstarta vel nestmest jeg..:-)

Men du verden hvor rike vi har blitt på de månedene!!!

O lykke!!

Livø sa...

Helt nydelige bilder Cecilie! Også så stor Kasper har blitt... snart voksen han jo... Hi-hi! ;-)
Høres virkelig ut som dåpsdagen ble en flott og minnerik dag!

Ja, det er merkelig hvor raskt tiden har gått.... ufattelig for oss også! Det som forundrer mest her i hjemmet er at båndene vi føler er så utrolig sterke... vi var liksom ikke helt forberedt på den siden ved å bli foreldre!
Veldig enig i det Eva skriver om at vi har blitt veldig rike på disse månedene!

LuckyTone sa...

Så kjekt å lese og se bilder. Nydelige barn du har! Hærlige"Hjerte"

Hørtes ut som om dere hadde en fin dåpsdag.

Stor forskjell på dine tvillinger også. Mine er jo veldig forskjellig i vekt også, Gabriel er 1,9 kg tyngre enn Isak!

Tiden flyr av sted. Jeg gleder meg til sommeren jeg nå. Får håpe den blir like fin som den i fjor. "Sol"
Da skal gutta og jeg kose oss masse ute!!
Det blir mye kjekt å se frem til!

Cecilie sa...

Tusen takk for alle tilbakemeldinger :)

Livø: Vet hva du mener angående bånd til barna. Og enda sterkere blir de :)

Ja, det er ganske stor forskjell på barna våre. Gabrielle ser jo så liten ut og Kasper så stor siden vi har noen å sammenlikne med. Men heldigvis så er de akkuart passe og følger sin egen kurve fint ift alder :)

Cecilie sa...

Eva: Det er Hovin kirke på Jessheim :)
Det er en gammel og utrolig fin kirke med mye sjel!