tirsdag 2. januar 2007

Dåp

Driver å planlegger litt til dåpen. (4.feb)
Først av alt: Skal dere døpe barna..?
Har dere forskjellige fadrer til ungene??
Mange gjester? Familie/venner??
Selskap hjemme eller borte??
Og hva skal serveres....???? 
Mange spørsmål det der.. Men, syns det er litt mer å tenke på denne gangen
enn det var med storebror. Så da kan det være greitt med synspunkt..

16 kommentarer:

LuckyTone sa...

Vi skal ha dåp 14 januar. Oj, nå kom jeg på at jeg må skaffe dåpskjoler til guttene:)
Vi skal ha 5 fadre. Mine søsken, mannen sine søsken og min aller beste venninne:) Jeg gjør det enkelt og tar alle på begge guttene.
Vi blir ca. 25 stykker. Da er det søaken, besteforeldre og oldeforendre. Vi inviterer ikke venner o.l. da blir det alt for mange. Vi skal ha dåpen på hotell, da slipper vi å tenke på laging av mat og dekking på bord:) Vi skal ha snitter. Nam.

Magnhild sa...

vi skal også h dåp 14. januar og har valgt fem faddere til hver. vi valge forskjellige fordi de tross alt er to individ. men det er jo smak og behag. Vi har valg hver våre søsken som ikke var til storebror, samt venner som vi er mye sammen med. Det blir ganske mange til slutt. i selskapet blir vi 29 utenom smågutta og vi skal ha selskapet i menighetshuset ved kirken og har bestilt betasuppe fra fana catering og kake fra litt forskjellige konditori. Hehe, jeg er kresen på kaker og må ha de forskjellige fra forskjellige bakeri... vi har to damer til å hjelpe oss med servering og ryddig og slikt. Regner med at det skal gå veldig fint.

vi har bare en dåpskjole da, og skal døpe begge guttene i denne, så det blir litt morsomt. heldigvis kjenner vi presten godt, det er han som har fulgt oss gjennom sykdommen og dødsfallene til pappa og min søster. Det er godt at det er han som skal ta seg av dåpen også. Vi har da også kjøpt "bunad" til guttene, så de blir fine selv uten kjolen! Men det bir vanskelig å få tatt bilde av begge sammen i kjolen da... hehe...

Livø sa...

14. januar er visst den store barnedåpsdagen... Vi skal også ha barnedåp denne dagen!
Planleggingen har gått til på bekostning av julefeiring og annet stress....men, det ordner seg nok på en helt topp måte!
Vi har valgt 6 faddere til hver av barna, mine søstre med ektemenn, min manns bror og resten er av våre nærmeste venner. Totalt blir vi 25 i selskapet som skal holdes på gården til min tante og onkel. Vi har gjort det enkelt og bestilt koldtbord, og kakebaking tar noen familiemedlemmer seg av.
Dåpskjole var lenge et omdiskutert tema og løsningen har blitt at min mor syr nye dåpskjoler til de... Gleder meg til å se de ferdig, tror virkelig de blir kjempefine!
Ellers så har vi forberedt veldig lite med tanke på sang, tale etc...andre ting som man kan gjøre i en barnedåp? Hva skal dere andre gjøre?
Vi har fått flere spørsmål om hva barna ønsker seg til dåpen... men, hva er det vanlig å ønske seg da??

Unknown sa...

Vi skal også ha dåp 14. januar:D Vi kommer til å ha 4 faddere og de samme til begge ungene. Vi har én dåpskjole som har gått i Kjartan sin slekt og én dåpskjole som har gått i min slekt. Vi skal enten ha det hjemme eller hos svigerforeldrene

Unknown sa...

Er det vanlig at onkler og tanter til foreldrene (oss) kommer? Sist gang kom hele slekten til Kjartan og jeg synes det var et mareritt. De er så mange. Jeg synes ikke det er naturlig at de skal komme, men det er et veldig godt samhold i den slekten (noe som selvfølgelig er bra) og det er på en måte forventet at alle skal komme. Jeg tenker på det som et eneste jag.

LuckyTone sa...

Hos oss er det ikke vanlig at tanter og onkler av oss kommer. Da ville vi blitt vanvittig mange! Jeg har 20 tanter og onkler...Så kommer mannen sine tanter og onkler i tillegg...Men hvis en har få tanter og onkler er det sikkert mer vanlig

Livø sa...

Vet det har vært litt forskjellig praksis hos søskenbarna mine, noen har invitert "alle" i barnedåp og andre ikke.
Vi inviterer ikke våre tanter og onkler, kun barnas... rett og slett fordi det da vil bli et for stort selskap etter vår smak.

Eva sa...

Her var det masse nyttig..

Vi har tenkt å ha tre forskjellige faddre til gutta. To er mine søster, mannen til den ene. Bror til Ronny, et søskenbarn av Ronny ( som han er fadder til..) Og en veldig god kompis av oss..
I tillegg skal pappaen min bære en gutt, og Ronnys far skal bære en...

Har tenkt å lage istand koldtbord her hjemme. Alle skal bidra med litt hver. Pluss kaker selvfølgelig.

Vi blir vel 25 stk her. Da er det bare familien. og ikke våres tanter og onkler.. Da hadde det blitt fullt!

Dåpskjoler har vi en fra hver slekt. Helt forskjellig stil selvfølgelig.. Men, kjøper samme farge sløyfe så blir det nok stilig.

Så bra dere skal ha dåp før meg, så kan jeg lære av feilene deres....-)

Livø sa...

Ja, dette er nyttig!
Lurer fortsatt på dette med taler, sanger etc. Noen innspill/ideer?
Hva med ønsker når det gjelder gaver? Vet ikke helt hva jeg skal svare når jeg får spørsmålet!

Unknown sa...

Jeg har svart til en at jeg ønsker eventyrbøker til dem. Jeg er ikke så begeistret for disse tannetuiene, dåpsattestholderne ol. Det blir bare til at det ligger i et skap. Ellers kan jo fine babyalbum stå på ønskelisten

Cecilie sa...

Vi er litt senere ute enn dere og skal ha dåp 4. februar.

I Frides dåp var vi ca 25 - denne gangen blir det vel noe av det samme.
Vi inviterer kun de nærmeste av familie og venner.

Vi skal ikke ha sanger eller planlagte taler. Det blir noget formelt etter vår smak. Men hvis det er noen som ønsker å si noen ord så får de selvfølgelig lov til det :)

Vi skal ha de samme fadderne til begge barna - tilsammen 4 stk.
Vi ønsker også at barna våre skal ha 1 lik fadder på hver side så min bror og Morten sin bror er faddere til Fride og skal være faddere til Gabrielle og Kasper.

Når det gjelder dåpskjole så bruker Gabrielle den Fride brukte og Kasper skal bruke en som Morten og hans familie har brukt. Det eneste jeg skal gjøre med den er å bytte silkebåndene til en annen blåfarge da den opprinnelige fargen er litt grell.
Det blir to vidt forskjellige kjoler da den ene er strikket og den andre er av silke med masse blonder - forøvrig en aldeles nyyyydelig kjole.

Vi velger nok koldtbord vi også. Det er veldig enkelt og greit og noe til enhver smak.
Jeg har hjelpere hva kakene angår - og godt er det ;)

Det blir spennende.

Livø sa...

Tja, jeg har nå sagt til min kusine at de ønsker seg barneservise...
Eller så synes jeg at eventyrbøker er en kjempegod idè!

Når det gjelder hvor formelt alt skal være er jeg kjempeusikker! Har vært i barnedåper av forskjellig slag, men har alltid syntes det har vært koselig når det har vært lagt opp til litt sang og sånn. Det er nok ingen av oss som skal holde "tale" heller, men vi kommer nok til å ønske alle velkommen når vi har satt oss til bords.
Jeg var i en barnedåp for noen år siden hvor noen hadde lagt lapper under tallerknene med en spesiell oppgave for den enkelte i forhold til dåpsbarnet. Jeg vet jeg fikk "ansvar" for å ta med barnet på aketurer når det ble stort nok til dette, og det har vi gjort hver eneste vinter (bortsett fra i år som det ikke finnes snø enda..)
Lurer på om vi skal gjøre noe sånt også!?

Livø sa...

Dette hører ikke hjemme her, men jeg skulle legge inn et nytt innlegg, men får beskjed om at det ikke lykkes.... vet ikke hva jeg gjør feil, vil gjerne ha tips!!!

Unknown sa...

Jeg får samme beskjed

Cecilie sa...

Livø: Det med lappene synes jeg var en veldig koselig greie.
Kanskje det hadde vært en idé? Det skal jeg jammen meg lufte for Morten.

I dåpen til Fride så ønsket Morten også velkommen og sa noen ord i forbindelse med det. Siden vi inviterte endel venner så ble det bl.a. nevnt at vi ønsker å avslutte etter en viss tid slik at kun den aller nærmeste familie og faddere får litt kvalitetstid med dåpsbarnet. Og det samme kommer vi til å gjøre denne gangen.
Kanskje litt sært, men det ble sagt med litt humor og det ble mottatt veldig bra!

Unknown sa...

Jeg også synes det med lappene var kjempelurt.