torsdag 14. juni 2007

Hva synes du er verst å gjøre hjemme?

Inspirert av Eva sin husmortråd så lurer jeg på hva du synes er det verste å gjøre hjemme. Og da tenker jeg selvfølgelig på for at huset skal se noenlunde ok ut.

Det desidert verste og kjedeligste jeg vet om er å sette inn og ta ut av oppvaskmaskinen!! Herregud så utrolig pyton!!
- Og på en god annenplasss så kommer bretting av tøy. Det er utrolig hvor stor den bunken blir enkelte ganger..

13 kommentarer:

LuckyTone sa...

Det verste jeg gjør i huset.... hmm det er så mye som er kjedelig...
Det må bli å rydde: kluter, strømpebukser, sokker etc:) Jeg har en tendens til å legge fra meg alt mulig rundt omkring i løpet av dagen, så da må det ryddes om kvelden etter at guttene er lagt.

Synes faktisk at bretting av klær er greit. For da leker guttene rundt meg, drar klær ut av korgen:) og vi hører på musikk.MEN å ta klær på plass etter at de er brettet:( nei, DET er kjedelig!!

Unknown sa...

Vaske panner! God førsteplass. Jeg kan rydde hele kjøkkenet og være nesten ferdig og så kommer det til pannene, da finner jeg ut at jeg må ha meg en pause og går og setter meg:D. Kan ikke fordra det.

Legge ferdigbrettede klær på plass er også gørr kjedelig.

Sette på nye klær til vask hvis det er fullt av våte ferdigvaskede klær i vaskemaskinen som skal inn i tørketrommelen og tørketrommelen ikke er tømt for klær, ikke renset og beholderen er full i vann. Tar ikke lange tiden å gjøre det, men gud hvor kjedelig!

Eva sa...

Vaske kopper! De som ikke går i maskina... Det er Ronny sin jobb, og nå som han er opptatt ute blir det òg min jobb...:-(
Ellers er jeg lik Tone.. Legger fra meg masse iløpet av dagen. Som må ryddes på kvelden..

Neste på lista er å vrenge klær som skal inn i vaskemasina. Sure fotballsokker er favoritten Og de er ALLTID på vrangen..

Men, det som er verst er alt jeg ikke får gjort! Skulle ha rydda ut Kristians gamle rom. Det skal Konrad og Tønnes ha.. Og de blir jo værenes på rommet vårt til det skjer... De ligger foressten i samme senga enda og.. Så det begynner å haste.
Men men, det er jo koselig ha dem der og da..:-)

Men det jeg er aller aller mest lei av. Er den evinnelige pumpinga!!! Prøver å kutte ut før jeg legger meg, våkner med vannmeloner om mårran og strake vegen til pumpa.....
Men, det blir jo ikke mindre melk av å fortsette å pumpe heller.....

Det var vel nok syting i kveld.
Får vel rusle i dusjen og krype til køys for 5 1/2 times søvn... gjesp...

Unknown sa...

Å ja, det glemte jeg. Det jeg hater aller mest er å dra ut skitne sokker til mannen. Han krøller de alltid i små klumper. Får alltid frysninger på ryggen og hiver de fort inn i maskinen. Etterpå vasker jeg meg alltid godt på hendene(hehe) Har prøvd å si det tusen ganger til han, men det hjelper ikke.

Magnhild sa...

Jeg virkelig hater å rydde kjøkkenet. Spesielt etter middag. Og inno g ut av maskinen er ille. Alt som har med klesvask å gjøre er greit nok, men jeg kan klare meg uten bretting om jeg må. Tror jeg klarte meg uten bretting i de årene jeg bodde alene... Brukte klærne rett fra maskinen... Men sånn går det nok ikke lengre nei!

Ellers så er rydding av klær og ting som ligger og slenger virkelig kjedelig, og derfor ligger det ofte alt for lenge...

Livø sa...

Vel..... må nok litt flau innrømme at jeg er den fødte husmor....(prøver å holde det godt skjult da..) Det som plager meg mest er vel de tingene jeg ikke har rukket å gjøre i løpet av en dag!
Kan ikke egentlig komme på noe jeg direkte misliker av husarbeide, bortsett fra når alt hoper seg opp.... Og vi har blitt så flinke til å ta ting med en gang slik at det ikke blir noen stor jobb av noe....

Men, hvis vi noen gang skal bygge nytt hus, eller pusse opp kjøkken er det et par ting jeg SKAL ha:
2oppvaskmaskiner, en ren og en skitten så slipper jeg å bruke unødig tid på å rydde inn i skapene!
To bad slik vi har nå OG eget vaskerom, gjerne forbundet med skittentøyssjakt! Heldigvis har min kjære Erik omsider skjønt at tøyet ikke går til skittentøyskurven av seg selv!

Cecilie sa...

Livø: Den sjakta skulle jeg gjerne ha hatt, ja!!
Hadde ikke dette vært et "ferdighus" så hadde det absolutt vært på tegningen :)

Unknown sa...

Ingenting av husarbeidet som du misliker Livø? Jeg er imponert!:) Jeg kan ikke fordra husarbeid. Før pleide jeg alltid å vaske huset skikkelig til hver helg. Det var så utrolig herlig når helgen kom. Mitt mål er at det en gang skal bli slik igjen.

Det var veldig lurt med to oppvaskmaskiner!

LuckyTone sa...

Livø: Så heldig du er som er skikkelig husmor! Det må være deilig å fikse og rydde i huset uten å tenke: Æsj dette er drit kjedelig:)
Skulle gjerne vært den fødte husmor jeg! "nikke"

Åhhh, det er så mange ting jeg ville gjort annerledes om jeg skulle bygget hus. Vaskerommet skulle vært STORT, med egen inngang. Slik at skittne unger kunne gått rett på vaskerommet. Vi har så lite vaskerom at det blir ikke plass til av og påkledning der.
Har ikke plass til klesstativene en gang, de må stå i den ene stuen vår. Fysj. Nei, vaskerommet skulle vært gedigent!!!

Unknown sa...

Neste gang vil jeg ha kjempestort vaskerom der det er plass til å stryke og henge opp masse klær. Vi hadde ikke plass til det i denne husløsningen. Ville gjerne hatt to vaskemaskiner også:D Men vi har inngang utenfra og inn på vaskerommet da. Det var veldig viktig for meg. Regner med det blir den faste inngangen for ungene framover:)

Eva sa...

Ikke alle er misfornøyde med husarbeidet ser jeg...:-)
Har egentlig ikke noe imot det jeg heller..( men, er ikke født husmor desverre...) Problemet er at jeg masse heller vil være ute...) Tror jeg har jobb til ett busslast med polakker..(glise) Masse bygninger som trenger vedlikehold, hage som skal stelles, massevis av prosjekter på gang hele tida.. Og det er jo såååååå gøy!!!
Nei, nå tror jeg at jeg skal ut å ta bort noen høymoler som har irritert meg i lengre tid..(ser de så godt der jeg sitter å ammer..))

Også må jeg ta inn klesvasken fra tørkesnora... Å brette.....;-S

Cecilie sa...

Hadde det vært opp til Morten så hadde vi hatt 2 oppvaskmaskiner, men jeg synes det var litt drøyt..

Vi har egen inngang til vaskerommet og jeg tror den kommer til å bli flittig brukt!
Det jeg nesten gleder meg mest til er å få satt opp tørkestativ utenfor :)

Vaskerommet vårt er ikke så veldig stort, men stort nok til å møkkete unger, litt oppbevaring mm. Jeg må bare få ordnet logistikken der inne slik at jeg får utnyttet det på best mulig måte!

Jeg har vurdert å feste et par-tre kroker ute ved siden av vaskeromsdøra slik at jeg kan henge møkkete/våte dresser der for å renne fra seg før jeg tar de inn. Men kanskje det ser helt teit ut? Hva tror dere?

Unknown sa...

Det kommer vel litt ann på. Vi kunne ikke hatt det slik for den veggen sees veldig godt fra gaten.