torsdag 14. desember 2006

Prøve noe nytt

Lurer litt på når dere har tenkt å gi tvillingene noe annet enn melk? Gleder meg til å prøve velling, grøt, fuktmos, banan etc. Når kan jeg begynne med dette? Hva tenker dere å gjøre? Tenkte først på å gjøre det 24 januar, da er de akkurat 4 mnd. Men...sååå lenge for mor å vente:) Må nevne at guttene er veldig store (tror jeg) Har ikke veid de siden 14 nov.da var de 5 og 4 kg og det er jo en hel mnd siden...så de er tykke og gode:):):)

7 kommentarer:

LuckyTone sa...

Off, spurte om dette inne på nybakt...var ikke så lurt det:) Må bare si at jeg ikke begynner med velling grøt etc fordi jeg synes det er kjekt. Skal rådføre meg med helsesøster først...tror jeg;)

Magnhild sa...

du må ikke spørre om slikt på NM... Hihi, de slakter deg levende der inne... Vi venter i spenning også på når vi skal begynne med annen mat. Skal forhøre oss med helsesøster 2. jan. Men tror nok vi kommer til å introdusere velling og grøt i løpet av januar. De blir jo ikke mett av melk lengre...

LuckyTone sa...

Tenkte litt på å begynne så smått i januar også. Når de er 4 mnd. Men får jo se når den tid kommer. Det blir jo litt spennende da. Gabriel har begynnt å våkne litt tidligere om morningen nå, han er tidligere sulten. MME varer vel ikke så lenge i magen hans lengre. Men klager ikke. Han sover fra 23 til 05:) Da får han smokk og koser litt med mamma frem til 07.30. Så det er jo flott. Jeg har det fint. ...men lurer jo på hvordan det blir når han/de får grøt. Masse spennende fremover.

Cecilie sa...

Det anbefales jo å vente til ungene er hvertfall 4 mnd siden tarmene ikke er utviklet godt nok til å motta annen føde enn melk.

Men så har man det igjen at alle unger er forskjellig og hvis du føler at barna dine har behov for mere føde så kan du jo forsiktig introdusere det.

Personlig kommer jeg til å vente til de er rundt 5/6 måneder, men det har også med at de er premature, uten at jeg skal si for sikkert om det har noe å si.
Men det er klart - er de superurolige og ikke sover ordentlig så kommer jeg nok til å forsøke tidligere.

Med storesøster begynte jeg med grøt da hun var 4 mnd og det gikk fin-fint!

Livø sa...

Jeg spurte om dette på helsestasjonen fordi Birgitte og Askil drikker så vanvittig mye nå... vi kan ikke skjønne at vi skal kunne vente til de blir 4 mnd med å gi noe annet enn mme... Det helsesøster sa til oss, beroliget oss. Når de drikker mer enn 1000ml i døgnet, gjerne 1200-1400 kan man begynne med litt tynn grøt når barnet har passert 3 mnd. Vi kommer til å ta opp igjen spørsmålet når de har blitt 3 mnd og så får vi se hvordan behovet er!

Magnhild sa...

Livø: Det var en veldig grei beskjed. Jeg skal prøve å skrive ned hva de spiser i døgnet etter hvert, men jeg føler gutta spiser i ett kjør. Selv omd e sover om natten, så får de jo mat seks-syv ganger i døgnet og da mellom 120 og 170 ml. Det blir ganske mye etter hvert det...

Unknown sa...

Jeg begynte da Kjetil var 6 mnd. Tenkte jeg skulle begynne da og med tvillingene. Han fikk mye problemer med magen etter han begynte med fast føde, så jeg gruer meg egentlig litt. Håper de slipper det samme