torsdag 15. mars 2007

6 mnd kontroll ++

Hjelpes, altså - 6 mnd kontroll *dåne*
Det er ganske utrolig å tenke på at de om 2 uker er 7 mnd! Shit!

6 mnd kontrollen er unnagjort og her i Ullensaker er det da kontroll hos legen. Det varirer vel hvor i landet man bor om det er til helsesøster eller lege eller begge deler.

Legen sjekket lunger, hørsel, syn, motorikk og hofter. Alt var helt fint hos begge og det var i grunnen det.
Jeg glemte (selvfølgelig) å spørre om stivheten til Gabrielle for evnt å få en henvisning til en manuell terapeut. Jeg synes hun har blitt stivere i kroppen igjen. Hun var jo rimelig stiv da hun var mindre - hadde litt bananform, hvis dere skjønner. Kan ikke være noe behagelig for henne så det skal jeg få sjekket ut i morgen den dag.

Vitale mål hos skjønningene mine er som følger:
Kasper: 9600 g og 71 cm
Gabrielle: 7620 g og 67 cm (har tatt innpå 200 gram på broren :)).

De ruller begge rundt begge veier selvom Gabrielle ikke har like stort behov for å snu seg rundt fra mage til rygg som det Kasper har. Han begynner å vri kroppen nesten før jeg legger han ned på gulvet. Han elsker å ligge på magen. Gabrielle tar det litt mer med ro og liker å kose seg lenge med en leke - på ryggen :)

Kasper har begynt å skyve seg fremover og har en ganske fabelaktiv teknikk - han skyter rompa opp i været og drar seg frem med haka. Det går ikke fort fremover og ei heller kommer han langt avgårde, men han rekker tak i en leke som han hele tiden dytter litt foran seg når han endelig har nådd den.

De har begynt å bable to-staveleses babling og det kan nesten høres ut som de sier mamma innimellom - det er hvertfall det mine ører hører ;) Koselig er det uansett med litt mer avansert prating.

Ellers så har jeg vært på sykehuset med Gabrielle i natt.
Årsaken var at hun fikk feber i går (39,6) og fontanellen var hoven. Da begynte selvfølgelig mor å svette litt oppover og jeg tok umiddelbart kontakt med legevakten. De ville at vi skulle komme ned med en gang og også legen der kjente at den bulet litt ut.
Vi ble så sendt til SiA og tok en masse prøver. Stakkar, lille jenta mi. De fryktet selvfølgelig hjernehinnebetennelse, men de utelukket det utover kvelden fordi hun var så kvikk og da blodprøvene også var fine så var de rimelig sikre i sin sak..
Men for sikkerhets skyld ble vi der i natt og ble sendt hjem kl 11 i dag og det var godt!
Hun har fremdeles feber (38,6) så vi får bare se an hvordan formen hennes er i morgen. har hun fremdeles feber så kan det jo være den 4. barnesykd., men vi får bare vente. Det er hvertfall deilig at hun er i godt humør - tross feberen som herjer i kroppen hennes.

En siste ting:
Vi har tatt over vårt splitter nye hus i dag og det er bare vanvittig lekkert og det føles helt herlig!
Jeg gleder meg nå så smått til å begynne å flytte inn og vi satser på å være inne til påske! Hurra!!

Så - det var en liten rapport fra oss Jessheimboere :)

3 kommentarer:

Livø sa...

Så flott at dere fikk overta huset i dag da!!! Gratulerer!!

Så bekymret du må ha vært når du oppdaget at fontanellen var hoven da!! Hadde det skjedd hos oss nå, hadde det vel rablet for meg... Så bra at dere fikk være på sykehuset i natt og så godt at det blir tatt alvorlig! Synes det er så viktig at helsevesenet tar små barn på alvor!

Jammen vokser de mye.... og utviklingen går jo kjempefort! Det er helt utrolig hvor mye som skal skje i løpet av kort tid nå!
Tusen takk for en flott rapport Cecilie!

LuckyTone sa...

Gratulerer med overtagelse av huset:)

Kjekt å lese hvor store og hvordan utviklingen er på twinsene. De vokser seg til:)

Klem klem nå skriker gutta her......

Eva sa...

Så deilig med nytt hus da!!!
Grattis!


God bedring til Gabrielle!